22:48 / E Mërkurë, 28 Shkurt 2024 / AR

Pesë sekretet për të mos humbur valixhet në aeroport

Humbja e bagazheve është një makth për çdo turist. Megjithatë, nëse mësoni këto sekrete të vogla do t’i shmangeni njëherë e mirë këtij problemi!

1.Shënoni emrin tuaj në etiketën e valixhes. Kjo do ta lehtësojë shumë kërkimin në rast se valixhja juaj humbet.

2. Pyesni stafin që të vendosë një etiketë “të brishtë” në bagazhin tuaj. Është një truk i njohur në internet: Tregojini personelit që keni sende vërtet të brishta në valixhen tuaj dhe do të merrni një etiketë të veçantë së bashku me premtimet se do të kujdesen për të.

3. Zgjidhni një valixhe me ngjyra të ndezura, por jo të kushtueshme. Një valixhe e shtrenjtë mund të përfundojë në duart e hajdutëve. Nëse nuk doni që bagazhi juaj të bëhet i dikujt tjetër, zgjidhni një ngjyrë të ndritshme ose një model që nuk bërtet për një çmim të lartë.

4. Sigurojini sendet e vlefshme. Para disa vitesh, një udhëtar fluturoi nga ShBA me 8 iPads në valixhen e tij pa sigurim apo vlerë të deklaruar. Pajisjet ishin vjedhur. Por të paktën pasagjeri mori një rimbursim prej $ 30. Për të shmangur situata të tilla, është më mirë t’i siguroni sendet tuaja me vlerë.

5. Blini një gjurmues GPS Nëse ju kanë humbur ndonjëherë bagazhet tuaja ose jeni tepër të shqetësuar për gjërat tuaja, atëherë patjetër keni nevojë për një tracker GPS. Është e vogël dhe mund të krijojë koordinatat e saj nëpërmjet një sateliti dhe pastaj t’i transferojë ato me anë të postës elektronike ose telefonit. Thjesht vendoseni brenda valixheve tuaja dhe lidheni me internet!