21:39 / E Shtunë, 30 Shtator 2023 / MSH

Pesë ushtrimet që ju ndihmojnë të vraponi më shpejt

Nuk ka asgjë sikur ndjenja e të thyerit rekordet personale. Kur e arrini këtë, të gjitha ato mëngjese të hershme kanë kuptim.

Por, vrapuesit e dinë se për ta rritur shpejtësinë e vrapimit merr kohë dhe përkushtim.

Anthony Mayatt, trajner personal, ka treguar se si të vraponi më shpejt dhe si ta përmirësoni edhe shpejtësinë e maratonës 10 kilometërshe.

Sipas tij, ushtrimet me peshë veçse janë dëshmuar si shumë fitimprurëse për vrapuesit afatgjatë.

Ai thotë se ushtrimet të cilat jua rrisin shpejtësinë e vrapimit janë:

– Sesionet me vrapime sprint

– Ushtrimi ‘deadlift’

– Ngrehjet në hekur (pull up)

– Ushtrimet ‘split squat’

– Ushtrimi ‘plank’.