21:40 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Pesë vjeçarja lëvizë pa ndërprerë kokën, për shkak të një cisti në trurin e saj

Një vajzë pesëvjecare ka probleme që tund kokën gjatë tërë kohës pa u ndalur qe dy vite, për shkak të një gjendje të rrallë të trurit.

Fëmija të cilit nuk i është bërë i ditur emri, u diagnostikua me sindromën e kukullave të tundjes së kokës, një fenomen qe shkktohet nga një rritjes së një cisti brenda kokës së saj.

Një cist u zbulua se po bënte presion mbi nervat brend trurit të saj dhe duke shkaktur trembje që nuk trajtohet për vite me radhë.

Kirurgët me kujdes e kulluan kistën e saj dhe gjashtë javë më vonë, dridhja e vajzës u bë më pak e rregullt dhe jo aq e theksuar.

Sindromi i kukullës së kokës (BHDS) është e rrallë dhe ka tendencë të zhvillohet në fëmijët e vegjël – është e paqartë se sa fëmijë zhvillojnë këtë çrregullim./Indeksonline/