75 Mall Live Search
17:58 / E Martë, 03 Tetor 2023 / k.v

Petronijeviq: S’ka prova kundër Radoiçiqit, përpos shkrimeve në media e videove

Pas bastisjes së banesës së tij në Beograd, e cila është bërë mëngjesin e sotëm, Milan Radoiçiq është dërguar në ambientet e Prokurorisë së Lartë në Beograd, tha avokati i tij Goran Petronijeviq.

Siç ka thënë ai, Radoiçiq në momentin e arrestimit ka qenë në Beograd, sot ka dhënë deklaratë dhe prokuroria tash ia ka kaluar lëndën gjykatësit për procedurë paraprake.

Në Prokurorinë e Lartë Publike në Beograd është marrë në pyetje, siç thuhet, me dyshimin se me disa persona të panjohur ka kryer vepra penale të bashkimit me qëllim të kryerjes së veprave penale, prodhimit, mbajtjes, mbajtjes dhe trafikimit pa leje të armëve të zjarrit. dhe lëndë shpërthyese dhe vepra të rënda kundër sigurisë së përgjithshme.

“Sipas informacioneve të prokurorisë, nuk e di saktësisht se për çfarë arsyeje është propozuar caktimi i masës së paraburgimit dhe tani jemi në pritje të seancës me gjyqtarin për procedurën paraprake dhe një vendim në atë drejtim”, tha mbrojtësi i tij, raporton mediumi serb N1, transmeton Klankosova.tv.

“Kontrolli është kryer në orët e hershme të mëngjesit, ka zgjatur shumë”, tha Petronijeviq. Ai tha gjithashtu se “në banesë nuk është gjetur asgjë e rëndësishme”.

“Përveç që Milan Radoiçiqit i janë konfiskuar përkohësisht armët për të cilat ka pasur licencë, për të cilën është lëshuar vërtetim”, tha ai.

“Paraburgimi zakonisht caktohet deri në 30 ditë”, tha ai.

Petronijeviq tha se gjithçka që po ndodh e kupton si “çështje presioni dhe gjëra që janë të natyrës jo kriminale”. “Nuk kemi asnjë provë për momentin, përveç shkrimeve të mediave dhe incizimeve të publikuara, për çka ai akuzohet”, tha ai, duke shtuar se beson se nuk ka bazë për procedim.

Petronijeviq thotë se Radoiçiqi ka shpjeguar motivet e tij, “e ka konfirmuar gjendjen faktike deri në detaje dhe ka mohuar veprat penale për të cilat akuzohet”.

Sipas urdhrit të hetimit, Milan Radoiçiq akuzohet se ka blerë armë, municion dhe lëndë plasëse të fuqisë së madhe shkatërruese nga Tuzla, Federata e BeH, nga janari 2023 deri më 24 shtator, të cilat i janë dorëzuar në territorin e qytetit të Beogradit, kryesisht në lokacionin Bubanj Potok – Vrçin, të cilin më pas e ka transportuar dhe ruajtur në vende të pacaktuara në territorin e Kosovës, ku i ka fshehur në ndërtesa dhe pyje të braktisura, i cili si udhëheqës i një grupi me disa persona të panjohur, me veprim të përbashkët dhe përgjithësisht të rrezikshëm, më 24 shtator ka rrezikuar jetën e njerëzve në fshatin e Banjskës në Kosovë, thuhet në njoftimin e Prokurorisë së Lartë Publike të Serbisë.

I pyetur për këtë, avokati i tij thotë se e gjitha është pjesë përbërëse e deklaratës së tij.

“E keni parë vetë se autoritetet e Prishtinës kanë njoftuar se polici i ri, për fat të keq, është vrarë aksidentalisht, nga një shpërthim, dhe jo se dikush e ka qëlluar siç u tha në fillim… Radoiçiq e tha këtë që në fillim. Të gjitha ato barrikada që janë vendosur deri tani dhe policia e dinte këtë, kishte këtë lloj sigurie ndaj makinerive të rënda. Po vendosnin ndonjë mjet shpërthyes që do ta ndalonte atë makinë, qoftë ekskavator… Pse këtë herë dërguan një njeri. Ndoshta për ta çmontuar atë, ata po hipnin në atë kamion dhe më pas ndodhi shpërthimi”, tha Petronijeviq.