13:05 / E Martë, 17 Prill 2018

Policia serbe arreston komandantin e UA�K-sA� (Foto)

NjA� muaj pasi u lirua nga burgu maqedonas, Avdyl Jakupi i njohur si Komandant A�akalla, mbrA�mA� A�shtA� arrestuar nga policia serbe. Arrestimi i tij ka ndodhur deri sa ka udhA�tuar pA�r nA� Austri, pA�r tA� vizituar njA� familjar tA� vetin.

A�akalla A�shtA� arrestuar rreth orA�s 20 nA� mbrA�mje, nA� njA� lokacion qA� ende nuk dihet. Ai A�shtA� marrA� nga policia prej autobusit me tA� cilin ka udhA�tuar. NA� njA� deklaratA� telefonike Jakupi konfirmoi rastin.

a�?NA� kufi kam kaluar, kurse policia speciale mA� ka arrestuar pasi jemi futur thellA� nA� Serbi. MA� kanA� mbajtur nA� njA� barakA� rreth 8 orA� rresht. MA� kanA� marrA� nA� pyetje agjentA� tA� sigurimit serb. Pasi e kanA� konstatuar se pA�r veprA�n pA�r tA� cilA�n mA� kA�rkon Serbia unA� veA�mA� kam vuajtur burg nA� Maqedoni, ishin tA� detyruar tA� mA� lirojnA�a�?, tha nA� njA� deklaratA� telefonike pA�r GazetA�n Lajm, Avdyl Jakupi-A�akalla, i cili ka qenA� jo vetA�m pjesA�tar i UA�K KombA�tare nA� Maqedoni, por edhe pjesA�tar i UA�PMB-sA�.

Pasi A�shtA� mbajtur tetA� orA� nA� njA� barakA� policore, ai A�shtA� lA�nA� i lirA�. Nuk A�hstA� maltretuar fizikisht, por A�shtA� kA�rcA�nuar gjatA� tA�rA� kohA�s, se mund ta mbajnA� nA� burg sa tA� donA�.

a�?Pasi mA� liruan, mA� kA�rcA�nuan qA� tA� mos e paraqes rastin nA� mediume, nga frika se turistA�t dhe investitorA�t do tA� largohen nga Serbia. MA� thanA� se nA�se i tregoj dikujt pA�r kA�tA� rast, do tA� mA� hakmerren pA�rmes njerA�zve tA� vetA� nA� Maqedoni. MA� thanA� se fletarreste tA� njA�jta ka pA�r 220 ish ushtarA� tA� UA�K-sA� dhe te UA�PMB-sA�. Apeloj qA� politikanA�t shqiptarA� ta ngrejnA� kA�tA� rast si problem me qA�llim qA� djemtA� tanA� tA� mos bien nA� grackat e policisA� serbe. TetA� ish ushtA�r veA�mA� gjenden nA� burgjet serbe dhe askush nuk interesohet pA�r taa�?, theksoi nA� deklaratA�n e tij A�akalla, duke shtuar se pasi A�shtA� liruar A�shtA� lA�nA� nA� rrugA� ku e marrA� njA� mA�rgimtar nga SllupA�ani i cili me veturA� e ka sjellur nA� Shkup.

Pasi e kanA� liruar, policia serbe i ka vendosur ndalesA� nA� pasaportA� pA�r kalim nA� Serbi.