23:48 / E Premte, 27 Janar 2023 / Gj. Sh

Premierliga angleze kampion në shpenzime për merkato

Premier League thyen rekord në vitin 2022. Kampionati më i fortë në botë “mbretëron” për sa i përket shpenzimeve në merkato.

Në top 5 kampionatet më të forta, Premier League ka shpenzuar plot 1.78 miliardë, një shifër mjaft e madhë krahasuar me kampionatet e tjera sipas të dhënave të FIFA-s raporton BBC.

Pas Anglisë vjen, vjen Serie A. Klubet italiane kanë shpenzuar 544 milon paund, ndërsa më pas vjen Spanja me 479 milion paund dhe vendi 4 dhe 5 e mbyllin respektivisht Franca dhe Gjermania me nga 441, dhe 434.