12:32 / E Shtunë, 04 Nëntor 2017 / indeksADMonline

PriFest sjell 3 premiera botërore të filmit të metrazhit të shkurtër

PriFest shpalos programin garues të filmave metrazh i mesëm (Middle Length), ku sjell 3 premiera botërore në këtë kategori.

Festivali më i madh Ndërkombëtar i Filmit në vend, PriFest, që do të ketë edicionin e 9-të në korrik, bëri publik sot programin e parë të filmave në mes gjithsej 10 programeve të ndryshme që ka ky festival.

Bëhet fjalë për programin garues të filmave Middle – Length (metrazh i mesëm) që do të sjell për publikun kosovar në Prishtinë gjithsej 13 filma nga mbarë bota, prej tyre 3 premiera botërore, të cilat shfaqen për herë të parë para publikut kosovar para se të shfaqen kudo në botë, si dhe 1 premierë ndërkombëtare, 1 premierë Europiane, 4 regjionale dhe të tjerat premiera kosovare, të gjitha do të shfaqen për publikun Kosovar për herë të parë.

“The kite that flies on its oën” film nga Gjermania, si dhe “Tisa” dhe “Once upon a time in Kosova” filma nga Kosova janë titujt e premierave botërore, të cilat do të shfaqen në programin Middle – Length, bashkë me projekte tjera nga vende të ndryshme të botës si nga Gjermania, Franca, Britania e Madhe, Zvicra, Belgjika, Irani, Israeli, Republika Çeke, dhe nga Kosova.

Të gjithë filmat në këtë program do të garojnë dhe vlerësohen nga juria ndërkombëtare për të marrë çmimin Silver Goddess (Hyjnesha e Argjendtë).

Më poshtë gjeni lineup-in e plotë për programin Middle Length në PriFest 2017:

  1. 1. KITE THAT FLIES ON ITS OËN, Gjermani, Premiere Botërore
  1. 2. ONCE UPON A TIME IN KOSOVA, Kosovë, Premiere Botërore
  1. 3. TISA, Kosovë, Premierë Botërore
  1. 4. THE MIGHTY BIGORNE, Francë, Premierë Ndërkombëtare
  1. 5. AVA IS GOING TO BE AN ORPHAN, Iran, Premiere Europiane
  1. 6. CONFECTION, Britani e Madhe, Premiere Regjionale
  1. 7. THE ISLAND, Republika Çeke, Premierë Regjionale
  1. 8. SPARTA, Francë, Premirë Regjionale
  1. 9. DOT, Gjermani, Premierë Regjionale
  1. 10. NAKED, Israel, Premierë Kosovare
  1. 11. LA FEMME ET LE TGV, Zvicër, Premierë Kosovare
  1. 12. THE SUMMER MOVIE, Francë, Premierë Kosovare
  1. 13. TERRIER, Gjermani, Premierë Kosovare.