18:48 / E Enjte, 30 Gusht 2018

Prindërit shkojnë për të pirë, vdes foshnja 10 mujore pas u la 15 orë në hotel

Një vajzë foshnje 10-javore vdiq pasi u lidh për 15 orë në një dhomë hoteli nga prindërit e saj të dehur, zbulon një raport.

Foshnja, e njohur vetëm si ‘Fëmija M’ – ishte gjithashtu një nga tre fëmijët e çiftit që vdesin tragjikisht në hapësirën prej dy vjetësh.

Një raport i Bordit për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Wigan zbulon se shtatë fëmijët që ka lindur nëna nga qershori i vitit 2015, vetëm katër kanë mbijetuar më shumë se 16 muaj – dhe ata ende jetojnë me prindërit e tyre.

Raporti tronditës tregoi se si fëmija M u vra në ditën e tretë të pushimeve të familjes me rrezik të lartë, në korrik 2016.

Prova tregoi se si prindërit kishin lënë tre foshnja për gjashtë orë, derisa ata shkuan për të pirë alkool.

Autoritetet ishin të vetëdijshme se mamaja dhe babai luftuan me alkoolin, por ndërhyrjet e hershme u ndalën ndërsa mamaja refuzoi lejen për ndihmë.

Ngjarja tragjike u zbulua gjatë një festë katër-ditore, për të cilën prindërit kishin marrë gjashtë fëmijët e tyre në një vendpushim vetëm 35 milje nga Wigan, në Manchester.

Si mamaja dhe babai, një shkelës i dhunshëm i liruar nga burgu 30-mujor për grabitje para fillimit të marrëdhënies, njiheshin në shërbimet sociale.

Autoritetet ishin të vetëdijshëm për raportet e dhunës së mundshme familjare pasi mamaja u kthye në punë me sytë e nxirë.

Stafi në A & E gjithashtu raportoi pasi ajo u kthye në spital kur ishte shtatzënë 20 javë me grupin e saj të parë të binjakeve.

Në kohën e vdekjes së Fëmijës M, babai u përshkrua si ‘jo mbështetës’ dhe shpesh do të dilte ‘për ditë të tëra në bare”.

Customer’s hand holding whiskey shot and bartender’s hand holding empty shot glass

Mos i humb