09:49 / E Hënë, 29 Nëntor 2021 / B O

Propozohet kalendar i përbashkët i turizmit mes Kosovës e Shqipërisë

Edhe pse vitet e fundit ka pasur rritje të bashkëpunimit në fushën e turizmit mes Kosovës dhe Shqipërisë, duhet punuar më shumë që ky bashkëpunim të ketë mos ndalet vetëm në rritje të turizmit nga Kosova në Shqipëri, apo edhe rritja e numrit të turistëve të Shqipërisë që do të vizitojnë Kosovën.

Ruzhdi Kurtishaj, kryetar i Kuvendit të Odës Ekonomike të Kosovës (OEK) dhe njeherit kryetar i Shoqatës së Transportit Rrugor të Udhtarëve, tha se duhet të angazhohemi të bëjmë promovim të destinacioneve turistike të Kosovës dhe Shqipërisë.

“Kosova dhe Shqipëria duhet të unifikojnë një kalendar të përbashkët për organizimin e ngjarjeve të përbashkëta të fushën e turizmit. Kjo do të kishte efekt pozitiv, pra do të kishte rritje të vetëdijesimit tek të rinjtë dhe qytetarët”, tha Kurtishaj sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).