18:21 / E Shtunë, 18 Janar 2020

Pse aeroplanët zakonisht janë të bardhë?

Gjithçka ka ndonjë arsye të veçantë.

Nuk jemi mësuar të shohim aeroplanë me ngjyra të ndryshme, përveç të bardhë.

E pse aeroplanët janë pothuajse gjithmonë të bardhë, ka disa arsye, transmeton rtv21.tv.

Disa fakte që ndoshta nuk i keni ditur: Reflektimi i nxehtësisë- nëse një aeroplan është me ngjyrë të bardhë, ai absorbon më pak nxehtësi. Kjo është më e mirë për pasagjerët dhe ekonomikisht e dobishme për linjat ajrore.

Ngjyra e bardhë është më pak e shtrenjtë.