16:41 / E Martë, 12 Qershor 2018

Pse duhet të mbani lëngun e portokallit të ngrirë? Ja përfitimet që sjell pasi të shkrihet

Lëngu i portokallit është më i shëndetshëm për ju nëse ka qenë i ngrirë dhe pastaj i shkrirë, thonë hulumtime të reja.

Shkencëtarët kanë zbuluar se trupi mund të përthithë më shumë antioksidantë të portokallit nga lëngu i shkrirë, sesa nga lëngu i freskët ose i pasterizuar.

Kur lëngu i portokallit ngrihet dhe shkrihet, elementet e shëndetshme që jep lëngu ndahen në grimca të vogla, të cilat janë më të lehta për t’u ngopur në zorrët.

Këto grimca, të quajtur karotenoide, mendohet të ketë veti për të luftuar kancerin, mund të konvertohen në vitaminën A dhe të kenë përfitime anti-inflamatore dhe të sistemit imunitar, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës.