09:08 / E Enjte, 05 Dhjetor 2019

Pse femrat gjithmonë janë më të ftohta se meshkujt?

Ju nuk keni menduar arsyen pse vazhdimisht keni të ftohtë, ndërsa homologët tuaj janë të ngrohtë.

Ka arsye shkencore pse femrat ndihen gjithmonë të ftohta.

– Gratë kanë një temperaturë më të lartë të trupit sesa burrat

Një studim i Universitetit të Marylandit, botuar nga rjeti: “Jama” zbuloi se ndërsa temperatura e trupit ndryshon nga personi në person dhe nga dita në ditë, temperatura e trupit të grave është vazhdimisht më e lartë se ajo e burrave.

Ndërsa mund të jetë logjike të konkludohet se kjo është arsyeja pse femrat janë gjithmonë më të ngrohta, në fakt ajo ndiejnë të ftohtë më shumë se meshkujt. Në mënyrë të veçantë, kur trupi juaj mësohet në ajrin e ngrohtë, ajri i ftohtë duket të bëhet edhe më i ftohtë.

– Gratë që përdorin kontracepsionin hormonal kanë një temperaturë edhe më të lartë të trupit

E gjithë kjo është edhe më e theksuar te gratë që përdorin kontracepsion hormonal. Hormonet ndikojnë në temperaturën e trupit tuaj, megjithëse mund të mos i vini re.

– Gratë kanë ekstremitete më të ftohta se burrat

Ju duhet të keni vërejtur tashmë që pëllëmbët dhe këmbët e shumë grave shpesh janë të ftohta. Kjo u konfirmua nga një studim i botuar në revistën mjekësore amerikane ‘The Lancet’, rezultatet e të cilit tregojnë se duart dhe këmbët e grave janë më të ftohta se ato të burrave për disa gradë. Sigurisht, nëse ndjeni ekstremitete të ftohta, shanset janë që të jeni të ngrohtë për pjesën tjetër të trupit tuaj janë edhe më të vogla.

– Gratë kanë një metabolizëm më të ngadaltë se burrat

Shkalla e metabolizmit te burrat është rreth 23 për qind më e lartë se niveli metabolik i grave. Shpejtësia me të cilën digjni ushqim ndikon gjithashtu në procesin e ngrohjes së trupit. Kjo është arsyeja pse është metabolizëm më i ngadaltë dhe arsyeja pse trupat e grave janë më të ftohtë se ata të burrave.