08:36 / E Enjte, 30 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Pse njerëzit nuk e humbasin peshën me ushtrime e dieta

Ndonjëherë një person bën shumë ushtrime, qëndron në një dietë të rreptë dhe nuk ka probleme shëndetësore, por ata ende nuk janë në gjendje të humbasin peshë. A e dini pse?  Janë 5 pengesat kryesore psikologjike që na pengojnë të humbasin peshën e padëshiruar pavarësisht nga një dietë të shëndetshme dhe të trajnimit të rregullt.

Vetëbesimi joadekuat. Vetëbesimi joadekuat është një tjetër pengesë psikologjike për humbjen e peshës. Nëse mendoni në vete “Nëna ime ishte mbipeshë, dhe po kështu unë.” Epo, nëse doni të vazhdoni linjën tuaj familjare të obezitetit, është zgjedhja juaj, dhe nuk ka nevojë të torturoheni me stërvitje dhe dieta, megjithatë shkencëtarët pohojnë se obeziteti gjenetik nuk është e pashmangshme, por siguron një predispozicion për të. Kështu që përpiquni të shmangni ndonjë predispozitë negative në kokën tuaj. Nëse dëshironi të zgjidhni një problem, zgjidheni atë dhe mos shikoni prapa. Siç mund ta shihni, shumica e problemeve tona janë brenda kokës tonë, shkruan bright side, përcjell Indeksonline.

Mendimet dhe emocionet e padeshiruara. A keni vënë re ndonjëherë se njerëzit nën stres hanë shumë, edhe nëse janë në dietë? Kjo ndodh për shkak se ata janë të paaftë të perceptojnë emocionet e tyre të vërteta, veçanërisht nëse ata janë mësuar t’i fshehin ato që nga fëmijëria – “Mos qaj!” / Mos u ankoni! Ju jeni një i rritur tani! “.Si rezultat, në vend që të bëjnë një vizitë në një psikoterapeut, i cili mund t’i mësojë ata për të përballuar emocionet e tyre, ata bëjnë një vizitë në një frigorifer, pavarësisht nga kërkesat e trajnerit të tyre.

Duhet vëmendje dhe dashuri për atë që bëni. Kush nuk i pëlqen të qajë? Ka kaq shumë njerëz rreth nesh që duan të na ngushëllojnë, na vjen keq për ne, na duan dhe kujdesen për ne, dhe ndihemi si qendra e universit. Një dietë e rreptë dhe një trajner i ashpër janë arsye të mrekullueshme për humbje të peshës. Por, pse nuk humbni peshë.

Përtacia jonë. Ne të gjithë na pëlqen të vendosim gjërat deri në ditën, muajin ose vitin tjetër. Njerëzit që janë mbipeshë duan të shtyjnë planet e tyre deri në jetën tjetër – kur ato janë të holla dhe të pakta.

Duke qenë mbipeshë është e dobishme! Është shumë e përshtatshme për të fajësuar mbipeshën për problemet tona, sepse nëse nuk ka pasur probleme, do të ishte e qartë se arsyet për problemet tona janë brenda nesh . Natyrisht, askush nuk dëshiron të jetë i zhgënjyer me veten, dhe pikërisht kjo arsyeja pse pesha jonë nuk zvogëlohet, edhe nëse vizitojmë rregullisht palestrën. Nënndërgjegjshmëria jonë nuk e lejon atë të ndodhë.