18:41 / E Martë, 24 Nëntor 2020 / OSH

Pse nuk duhet të veshim të njëjtën pizhama për 2 ditë rresht

Ju jeni duke fjetur në një mjedis jo të shëndetshëm.

Why We Shouldn’t Wear the Same Pajamas for 2 Days in a Row

Pizhamat shtrihen kundër lëkurës tuaj. Nëse vishni të njëjtën copë pëlhure pa pushim, bakteret dhe qelizat e vdekura të lëkurës mund të fillojnë të mblidhen në veshjet tuaja. Edhe nëse lani rregullisht shtratin tuaj, ajo nuk do të qëndrojë e freskët për shumë kohë sepse po vihet në kontakt të drejtpërdrejtë me rrobat e natës të palara. Veshja e të njëjtës pizhame natë pas nate mund të shkaktojë infeksione që mund të jenë të vështira për tu trajtuar.