08:24 / E Mërkurë, 10 Korrik 2019

Pse seksi ju bën që të keni një gjumë më të mirë?

Mendoni një moment: çfarë bëni me partnerin tuaj përpara se të shkoni në shtrat për të fjetur? A lexoni një libër? Shikoni televizor? Shikoni telefonat tuaj? Kujdes!

Ju nuk mund të praktikoni zakonet më të mira për të bërë një gjumë fantastik gjatë natës. Për fat të mirë, hulumtimet e reja sugjerojnë argëtim! Shtoni këtë gjë në rutinën tuaj përpara gjumit: raportin seksual, transmeton Class.

Në një studim të kohëve të fundit ku u pyetën 460 të rritur të moshës nga 18 deri në 70 vjeç, 64% e të anketuarve flinin më mirë kur kishin marrëdhënie seksuale me partnerët përpara gjumit, shkruan revistaclass. Dhe këtu është çelësi: cilësia juaj e gjumit merr nxitje pozitive kur të dyja palët përjetojnë orgazmë.

Pse seksi ju bën që të keni një gjumë më të mirë?

Mendoni një moment: çfarë bëni me partnerin tuaj përpara se të shkoni në shtrat për të fjetur? A lexoni një libër? Shikoni televizor? Shikoni telefonat tuaj? Kujdes!

Ju nuk mund të praktikoni zakonet më të mira për të bërë një gjumë fantastik gjatë natës. Për fat të mirë, hulumtimet e reja sugjerojnë argëtim! Shtoni këtë gjë në rutinën tuaj përpara gjumit: raportin seksual, transmeton Class.

Në një studim të kohëve të fundit ku u pyetën 460 të rritur të moshës nga 18 deri në 70 vjeç, 64% e të anketuarve flinin më mirë kur kishin marrëdhënie seksuale me partnerët përpara gjumit, shkruan revistaclass. Dhe këtu është çelësi: cilësia juaj e gjumit merr nxitje pozitive kur të dyja palët përjetojnë orgazmë.

Pse seksi ju bën që të keni një gjumë më të mirë?

“Kur jeni duke u angazhuar në seks, nuk po mendoni se çfarë do të bëni ditën tjetër, nuk do të kaloni celularët nëpër duart tuaja. Kjo ju tërheq”, tha Adelaide Now, një studiuese e njohur e gjumit dhe jo vetëm.

“Për gratë, nivelet e estrogjenit rriten pas seksit, gjë që mund të rrisë ciklin REM të një femre për një gjumë më të thellë dhe cilësor. Tek meshkujt, prolaktina e hormoneve që është sekretuar pas orgazmës ka lidhje direkte me gjumin”, tha për CNN psikologu i licencuar Rachel Needle, bashkëdrejtues i Institutit të terapisë moderne të seksit.

Ju kurrë nuk keni pasur një justifikim më të mirë për të ndriçuar jetën tuaj seksuale dhe rutinën tuaj të gjumit. Ndaj, sot mos harroni ta bëni këtë gjë përpara se të flini!

“Kur jeni duke u angazhuar në seks, nuk po mendoni se çfarë do të bëni ditën tjetër, nuk do të kaloni celularët nëpër duart tuaja. Kjo ju tërheq”, tha Adelaide Now, një studiuese e njohur e gjumit dhe jo vetëm.

Mënyra se si gjinia përmirëson cilësinë e gjumit.

“Për gratë, nivelet e estrogjenit rriten pas seksit, gjë që mund të rrisë ciklin REM të një femre për një gjumë më të thellë dhe cilësor. Tek meshkujt, prolaktina e hormoneve që është sekretuar pas orgazmës ka lidhje direkte me gjumin”, tha për CNN psikologu i licencuar Rachel Needle, bashkëdrejtues i Institutit të terapisë moderne të seksit.

Ju kurrë nuk keni pasur një justifikim më të mirë për të ndriçuar jetën tuaj seksuale dhe rutinën tuaj të gjumit. Ndaj, sot mos harroni ta bëni këtë gjë përpara se të flini!