20:43 / E Mërkurë, 29 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Publikohen specifikimet zyrtare të HDMI 2.1

HDMI Forum Incorporated ka publikuar specifikimet zyrtare të HDMI 2.1, duke zbuluar një përmirësim të rëndësishëm në standardin HDMI.

Kjo do të sjellë më shumë rezolucion dhe më pak kompresim, si dhe funksione të reja të tilla si rifreskimi dinamik dhe mbështetja për një HDR dinamike.

HDMI 2.1 do të jetë në përputhje me të gjitha standardet ekzistuese të HDMI, por përdoruesit do të kenë nevojë për një kabllo të re me shpejtësi të lartë HDMI 2.1.

Po ashtu HDMI 2.1 është projektuar për të ofruar Modalitetin Automatik të Lakorjes Automatike (ALLM).

Testi HDMI 2.1 pritet të ndodhë në periudhën midis tremujorin e parë dhe të tretë të vitit 2018, kështu që pajisjet me HDMI 2.1 nuk priten në një kohë të afërt.