09:40 / E Enjte, 26 Nëntor 2020 / Blerim

Punëdhënësit amerikanë mund t’i detyrojnë punëtorët të vaksinohen kundër COVID-19

Punëdhënësit amerikanë mund të kërkojnë ligjërisht që punëtorët e tyre të vaksinohen për COVID-19, por ka të ngjarë që shumica do të zgjedhin ta bëjnë qëllimin opsional, thonë avokatët e punësimit, shkruan Daily Mail.

Bizneset kanë qenë duke vlerësuar nëse duhet të zbatojnë një politikë të detyrueshme vaksinimi midis stafit, derisa lëshimi i një vaksine koronavirus në publikun e gjerë po afrohet, transmeton Indeksonline.

Zhvillimi i ndjekur me shpejtësi i qëllimit, është një përparim i shumëpritur mes pandemisë së vazhdueshme, por gjithashtu ka nxitur debat se sa i sigurt është në të vërtetë dhe nëse duhet të jetë i detyrueshëm në vendin e punës.

Punëdhënësit zakonisht kanë autoritet ligjor për të kërkuar që personeli të vaksinohet kundër virusit, megjithëse ka disa përjashtime.

Dhe anasjelltas, punëtorët kanë të drejtë të kundërshtojnë vaksinimet e detyrueshme sipas ligjeve anti-diskriminim siç është Titulli VII i Ligjit për të Drejtat Civile./Indeksonline