20:11 / E Enjte, 05 Dhjetor 2019

Puthja ndikon në krijimin e një marrëdhënie të fortë dhe të shëndetshme

Një puthje mund të pëcjellë pasion dhe butësi, por përveç zgjimit të ndjenjave të mira në trurin tonë, puthja zbulon informacione të tjera të rëndësishme që ushëtojnë në trurin tonë kur puthemi.

Sipas studimeve shkencore, kur puthemi shkëmbejmë një shumëllojshmëri informacionesh për të cilat nuk jemi në dijeni.

Truri ynë analizon mënyrën se si ne puthemi dhe marrim vendime pa vetëdije, kështu që edhe mund të ndryshojë fatin e marrëdhënies sonë.

Shkenctarët nga Universiteti i Oksfordit hulumtuan sekretet e puthjes dhe zbuluan që me anë të sajë ne gjejmë, vlerësojmë dhe përfundimisht vendosim për partnerët se a do të kemi marrëdhënie afatgjat apo jo.