23:09 / E Mërkurë, 07 Qershor 2023 / S Z

Putin fajëson Ukrainën për shkatërrimin e digës Kakhova: Krim barbar

Presidenti rus Vladimir Putin akuzoi Ukrainën për shkatërrimin e digës Kakhovka “me sugjerimin e Perëndimit”, në atë që ai e quajti një krim lufte “barbar” që përshkallëzoi konfliktin me Moskën.

Diga e madhe e epokës sovjetike Kakhovka, nën kontrollin rus, u shkatërrua në orët e para të së martës, duke shkaktuar përmbytje në një pjesë të fushëbetejës në Ukrainën jugore.

Ukraina fajësoi Rusinë për hedhjen në erë., ndërsa Moska deklaroi se Ukraina sabotoi digën për të ngushtuar furnizimin me ujë në Krime dhe për të shkëputur vëmendjen nga ofensiva e tyre.