19:55 / E Mërkurë, 03 Mars 2021 / Blerim

Qentë që ruajnë bagëtinë, quhen si krenaria turke

Për 30 vjet, Huseyin Yildiz ka edukuar qen të fuqishëm barinj në provincën qendrore Anadolli të Turqisë të Sivas, shtëpia e kanineve Kangal që ruajnë bagëtinë që janë një krenari për vendin.

Sidoqoftë raca e kafshëve që Turqia e konsideron si qeni kombëtar lufton për njohje ndërkombëtare, shkruan AP, transmeton Indeksonline.

Klubi “Kennel” në Mbretërinë e Bashkuar rendit qentë Turk Kangal si një racë e veçantë e identifikuar nga surrat dhe veshët e saj të errët.

Kangalët ende renditen me raca të ngjashme nga rajoni si qentë e çobanëve anadollakë.

Origjina e tyre në rrethin Kangal të Sivas thuhet se daton mijëra vjet, megjithëse provat konkrete janë të pakta. Yildiz, 50 vjeç, përshkruan tenderët e kopesë si “luanët e Anadollit”.