22:42 / E Enjte, 09 Maj 2024 / FR

Qytetet më të pafavorshme për të jetuar në SHBA

Në krye të listës së qyteteve më të pafavorshme për të jetuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është Los Angeles. Më tej, pasojnë St. Louis, Boston, San Jose, San Diego, San Francisco, New York City dhe Miami.

Këto qytete po përballen me një krizë të përballueshmërisë së banesave, me shumë banorë që përpiqen të vazhdojnë me kostot në rritje të qiradhënies dhe posedimit të shtëpive.

Rreth 50 për qind e popullsisë amerikane konsiderohet si klasë e mesme, sipas të dhënave nga Qendra Kërkimore Pew në 2022.

Nëse dikush është pjesë e asaj klase, vendi ku jeton në SHBA mund të ndikojë shumë në cilësinë e jetës së tij.

Kostoja e jetesës është rritur me dy të tretat dhe fuqia blerëse e punëtorit tipik ka rënë me tre për qind që nga viti 2005./abcnews.al