23:41 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Qyteti shqiptar qA� jeton mes plehrave

PA�r 38 vite me radhA� qyteti i LushnjA�s bashkA�jeton me njA� fushA� tA� mbetjeve urbane qA� ndodhet ngjitur me tA�.

AsnjA� zgjidhje nuk A�shtA� gjetur pA�r situatA�n e krijuar nga ndotja alarmante.

Landfilli i LushnjA�s A�shtA� krijuar nA� vitin 1980, kur nA� qytet numA�roheshin jo mA� shumA� se 50 mijA� banorA�, ndA�rkohA� qA� sot numri i qytetarA�ve nA� LushnjA� ka arritur nA� 90 mijA�, pa pA�rfshirA� rrethinat.

Si banorA�t e lagjes a�?18 Tetoria�?, ku depozitohen mbetjet urbane, pjesa mA� e madhe e tA� cilA�ve janA� tA� ardhur dhe qA� bashkA�jetojnA� me plehrat prej rreth 38 vitesh, raporton TCH

JashtA� kamerA�s banorA�t thonA� se kanA� frikA� se po folA�n mund ta��u ndodhA� diA�ka dhe se duhet mbA�shtetje qA� tA� dalA�sh nA� televizor kundA�r qeverisA�. TA� tjerA� gjejnA� forcA� tA� protestojnA�.

Ku grumbull plehrash A�shtA� kthyer ironikisht edhe nA� burim jetese pA�r mA� tA� varfrit.

Depozitimi nA� landfillin e LushnjA�s nis herA�t nA� mA�ngjes dhe pA�rfundon pas mesditA�s. Rreth orA�s 16:00 mbA�rriti kamioni i fundit, qA� edhe nA� dukje transporton nA� kushte paligjshmA�rie.

Temat: