14:05 / E Hënë, 04 Korrik 2022 / AR

‘RADIO 1’ – Tre vite nga sinjali testues – Gëzuar (Foto)

‘RADIO 1’ – Sot më 4 Korrik 2022, shënon ditëlindjen e tretë!

Më 4 Korrik 2019, në ditën e Pavarësisë së SHBA-ve, ‘RADIO 1’ filloi sinjalin testues në frekuencën rajonale 98.0Fm.

‘RADIO 1’ në hapësirën radio-difuzive shqiptare erdhi si kërkesë imediate e kohës.

Tre muaj, para fillimit të projektit ‘RADIO ‘1, filloi Portali ‘Njeshi’ tani pjesë e ombrellës së përbashkët mediale. Është mediuam i pavarur dhe i paanshëm.

‘RADIO 1’ filloi me 11 punonjës të dëshmuar me eksperiencë 20 vjeçare në radio-gazetari, staf themelues i ish-Radio Dukagjinit në vitin 1999, ndërsa sot, ‘RADIO 1’ bashkë me Portalin ‘Njeshi’, numërojnë staf me 18 punëtorë të rregullt dhe 3 të jashtëm.

Që nga hapërimi i parë, Projekti ‘RADIO 1’, gëzoi mbështetjen e madhe gjithë popullore dhe përkrahjen e parezervë e të sinqert të bizneseve dhe kompanive të fuqishme kosovare me bazë nga Peja. Krahas kësaj projekti u mbështet fuqishëm nga mërgata shqiptare nëpër botë, veçanërisht ajo në SHBA dhe Londër.

Kryeredaktor i ‘RADIO 1’ & Portalit ‘Njeshi’ është Fitim Behluli.

Drejtor i parë ka qenë Arben Rexhepi, ndërsa aktual Arbër Grabovci.

Tendencat e rritjes dhe shtrirjes vazhdojnë.

Stafi aktual përbëhet prej:

Arbën Rexhepi – Autor Emisionesh

Arbër Grabovci – Drejtor & gazetar Sportiv

Blin Behluli – Teknik

Dukagjin Binakaj – Redaktor i Muzikës së huaj

Ervin Behluli – Drejtor Teknik

Eroll Grapci – Kryeteknik

Enver Pishtani – teknik

Fitim Behluli – Kryeredaktor & gazetar

Flora Rama – Përgjegjëse e Marketingut

Festim Topalli – Redaktor i Sportit

Genc Syka – gazetar

Kushtrim Gacaferi – gazetar

Linda Gjakova – Redaktore përgjegjëse & gazetare

Mehmet Trakaniqi – gazetar

Orest Grapci – Kryeteknik

Rina Krasniqi – moderatore

Venera Berisha – Redaktore përgjegjëse & gazetare

Shpresa Rama – Redaktore përgjegjëse e Muzikës

Selia e medias ndodhet në Pejë dhe Peja në mesin e shumë epiteteve që e identifikojnë, si qytet i artit, muzikës, kulturës, teatrit, kampionëve sportiv të botës, patriotëve e atdhetarëve, intelektualëve, i Lidhjes ‘Besa-Besë’, njihet edhe si qytet i Radios.

Ekipi mendon se ka bërë kthesë të madhe, duke mbetur i vetmi që vepron me seli jashtë kryeqendrës Prishtinës, duke ofruar program kombëtar dhe duke ja dalur.

Në ditëlindjen e ‘RADIO 1’:

#Suksesi: Ju takon dëgjuesve!

#Falënderimi: Të gjithë partnerëve që na mbështeten!

#Projekti: Kërkesë imediate e kohës!

#Formula: Sinqeriteti dhe Ndershmëria!

#Forca dhe frymëzimi: Njihe vetën, Guxo!

#Principi i veprimit: Gabo duke punuar, pa lënduar të tjerët!

#Shtrirja: Frekuencë Rajonale-Program Kombētarë!

#Synimi: Ruajtja e vlerave dhe materies kombëtare!

#Stafi: Njerëz që mendojnë se janë shqiptarë të mirë, nëse duhet edhe Europian. Ama, Amerikën e duan – E filluam më 4 Korrik, në Ditën e Pavarësisë së SHBA-ve – Andaj sot – Urime dëgjues, urime miq, urime shqiptarë, urime SHBA!Faleminderit Zot!‘RADIO 1’