21:54 / E Mërkurë, 14 Shkurt 2018

Realizohet pamja e re e galaktikës, e mahnitshme

Galaktika e cila ndodhet 20 milionë vjet dritë larg tokës, sa duket e mahnitshme, aq edhe misterioze.

Një astronaut ka realizuar një pamje të re të galaktikës- dhe duke e bukur pikërisht siç është edhe kjo ditë e Shën Valentinit.

E kapur nga NASA dhe ESA Hhublle Space Telescope, pamja jashtëzakonisht e qartë e galaktikës është një kombinim i imazheve të marra përmes shtatë filtrave.

Sipas SpaceRef, pikat e vogla blu të shkaktuara brenda spiraleve janë yje, të cilat shkëlqejnë blu për shkak të temperaturave të larta që përjetojnë./Indeksonline/

This handout photo released on February 14, 2018 by the European Space Agency shows the spiral galaxy NGC 3344, located about 20 million light-years from Earth, which is a composite of images taken through seven different filters.
They cover wavelengths from the ultraviolet to the optical and the near-infrared. Together they create a detailed picture of the galaxy and allow astronomers to study many different aspects of it. / AFP PHOTO / NASA AND ESA/Hubble / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT “AFP PHOTO / ESA/Hubble, NASA” – NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
HANDOUT/AFP/Getty Images