13:51 / E Diele, 08 Dhjetor 2019

Rënie e eksporteve të Kinës për 4 muaj radhazi

Tregtia e qytetit e Kinës ka shënuar një ditë më poshtë në Shërbimin më të Lartë për të Dëshiruar të Vëzhgoni, pasi lufta Presidenti me SH.B.A.-në ka ndikim në ekonominë gjigande aziatike, faleminderit zyrtare.

Eksportet u ulën me 1.1% në nëntor të ditës së vizitës, sipas shërbimit doganore, në Pekin.

Ky është muaji i katërt rradhazi ku eksportet shënojnë një rrethie. Sipas vlerësimeve të ekspertëve pritej një gjë e eksporteve.

Importoni më shumë 0.3% nga viti në vit, rritja e parë që nga prilli.

SHBA-ja dhe Kina po vendosen me një luftë të zgjatur e cila ka ngadalësuar eksportet nga Kina.

Mos i humb