22:31 / E Mërkurë, 18 Prill 2018

Risia e Gmail, mesazhet qA� vetA�fshihen

Platforma e dA�rgimit tA� e-maileve kopjon Snapchat duke tentuar tA� fusA� nA� lojA� mesazhet. Sistemi mA� i pA�rdorur i dA�rgimit tA� e-maileve, A�shtA� nA� fazA� tA� rA�ndA�sishme ndryshimesh ku priten lA�vizje tA� tipit Snapchat.

NA� kA�tA� mA�nyrA�, pritet qA� Gmail tA� shtojA� opsionin e dA�rgimit tA� mesazheve tA� cilat fshihen automatikisht pas dA�rgesA�s.

Ky opsion do tA� quhet Confidential Mode dhe do jetA� njA� lloj hapA�sire private ku A�shtA� e mundur dA�rgimi i mesazheve speciale.

Mesazhet do tA� kenA� njA� datA� tA� caktuar tA� vendosur mA� pA�rpara nga pA�rdoruesi, pas sA� cilA�s nuk do tA� jetA� mA� e mundur leximi i mesazheve.

Kjo risi do ta bA�jA� shA�rbimin akoma mA� interesant, por A�shtA� ende herA�t pA�r kandidimin e Gmail nA� zgjedhjet ideale pA�r komunikimin e sigurtA�.

Ka ende disa problematika nA� lidhje me kA�tA� opsion tA� ri: fakti i funksionimit edhe jashtA� grupit tA� pA�rdoruesve tA� Gmail dhe kritografisA� end to end pA�r mesazhet qA� ende nuk dihet nA�se A�shtA� me tA� vA�rtetA� kaq e sigurtA� sa tA� pengojA� A�dokA�nd tA� ketA� akses nA� pA�rmbajtje.

Temat: