14:43 / E Martë, 12 Nëntor 2019

Rreth 1.4 milionë britanikë përdorin kanabis, për të trajtuar gjendjen kronike shëndetësore

Rreth 1.4 milionë britanikë po përdorin kanabis në rrugë për të trajtuar gjendjet shëndetësore kronike të diagnostikuara nga mjekët.

Kjo gjë u bë e ditur përmes një sondazhi të bërë së fundi.

Hulumtimet e mëparshme vlerësuan midis 50.000 dhe 1.1 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar që përdorin rregullisht kanabis të blerë ilegalisht si një formë të trajtimit medicional, transmeton Indeksonline.

Sidoqoftë, sipas një studimi të ri të mostrës më të madhe të votimit, një numër më i madh se sa vlerësohet janë blerja e kanabisit jashtëligjshëm, si një mjet për të trajtuar çështjet kronike shëndetësore.

Një studim kombëtar i më shumë se 10.000 personave të realizuara nga YouGov për Qendrën Për Kanabisë Medicional (CMC) dhe Shërbimet e Avokatisë dhe Mbështetjes së  Kanabisit (CPASS) arriti në përfundimin se rreth 2.8% e popullsisë së rritur në Britani përdorin kanabis në dispozicion të rrugës për të trajtuar problemet mjekësore.

Sipas gjetjeve gjysma e të rriturve përdorin kanabis në baza ditore dhe vetëm nën një çerek thanë se e bëjnë çdo javë./Indeksonline/

Mos i humb