19:12 / E Mërkurë, 18 Shtator 2019

Rritje e eksporteve shqiptare me Francën, Gjermaninë e Holandën

Në muajin gusht 2019, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të eksporteve, në krahasim me gusht 2018 janë Franca 472,8 %, Gjermania 14,1 %, dhe Holanda 143,2 %.

INSTAT bën të ditur se, gjatë këtij tetë mujori, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të eksporteve në krahasim me një vit më parë, janë Kosova 19,7 %, Gjermania 5,9 %, dhe Kina 7 %.

Për sa i përket importit, në muajin gusht 2019, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të importeve, në krahasim me gusht 2018 janë Italia 3,6%, Kina 18,2 %  dhe Turqia 15,2 %.