23:06 / E Diele, 15 Nëntor 2020 / R

Rruga e sigurt që çon në prishjen e lidhjes së çifteve

Shpesh komentojmë për ndarjet e çifteve që janë afër nesh, por në fakt gjithçka vjen deri te mos dija se çfarë po ndodh në të vërtetë brenda katër mureve dhe çfarë çoi në prishjen.

Shpesh komentojmë për ndarjet e çifteve që janë afër nesh, por në fakt gjithçka vjen deri te mos dija se çfarë po ndodh në të vërtetë brenda katër mureve dhe çfarë çoi në prishjen.

Këto janë disa nga arsyet më të zakonshme të prishjes së lidhjes ose martesës së çifteve:

Mungesa e komunikimit – duhet t’i tregoni partnerit tuaj edhe gjëra të mira dhe të këqija, ato që vlerësoni tek ai, por edhe ato që ju zemërojnë.

Emocionet e pathëna, veçanërisht ato negative, mund të krijojnë probleme kur nuk flisni për to. Gjithashtu, mungesa e intimitetit mund të shkaktojë një fund, veçanërisht nëse u tregoni miqve tuaj për problemet tuaja dhe jo partnerin tuaj.

Duke mos treguar dashuri dhe afeksion – ekziston një periudhë monotonie në çdo marrëdhënie, nuk duhet domosdo të jetë e mërzitshme por të dy jeni më të relaksuar. Por romanca ende nuk duhet të ketë një afat të ruajtjes, mos e merrni për të mirëqenë marrëdhënien që keni por kthehuni në atë fillim të marrëdhënies herë pas here kur po përpiqeshit t’i bënit përshtypje njëri-tjetrit.

Mungesa e mirëkuptimit – kur nuk jeni më pranë njëri-tjetrit, kur pushoni së bëri gjëra të vogla por kaq të rëndësishme që e bëjnë këtë jetë më të bukur. Një buzëqeshje e sinqertë, një prekje e dashur, një fjalë e bukur. Kur i tregoni dikujt nuk keni pse të jeni vetëm.

Marrëdhënia përfundon kur hendeku midis jush dhe partnerit tuaj bëhet aq i madh sa keni ndjenjën se jeni vetëm. Marrëdhëniet përfundojnë kur ju pushoni së munguari njëri-tjetrin, sepse ju mungon më shumë pavarësia juaj.

Shmangia e cenueshmërisë – kur nuk po i tregoni partnerit tuaj fytyrën e duhur, frikën, pasigurinë dhe plagët tuaja. Marrëdhënia përfundon kur partneri juaj njeh vetëm njërën anë tuajin, kur ju nuk e lini të shohë pjesën më të butë dhe më të ndjeshme tuajën.

Marrëdhëniet përfundojnë kur keni frikë t’i tregoni se sa keni nevojë për të dhe se nuk mund ta imagjinoni jetën tuaj pa të. Ato përfundojnë kur egoja bëhet më e fortë dhe më e rëndësishme se zemra juaj.

Ndonjëherë marrëdhëniet përfundojnë shumë shpejt, për arsye të gabuara, ato përfundojnë edhe pse mund të kishin zgjatur. Ndonjëherë ata përfundojnë për shkak të dy njerëzve kokëfortë dhe krenarë që janë shumë të frikësuar, shumë të mbyllur dhe nuk lejojnë askënd të hyjë në zemrën e tyre.

Disa marrëdhënie përfundojnë sepse janë të vështira, por marrëdhëniet nuk duhet të jenë as të thjeshta ose të përsosura. Këto mund të jenë pritjet tona dhe mbase kjo është pikërisht ajo që në fund të fundit i shkatërron ato. Marrëdhënia mbaron kur e lini të përfundojë pa sherr.