00:03 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Rusia e bllokon kA�tA� aplikacion tA� njohur

NjA� gjykatA� Ruse urdhA�roi ditA�n e Premte bllokimin e aksesit nA� aplikacionin Telegram nA� Rusi duke kenA� kA�shtu pa shA�rbim miliona RusA� qA� shfrytA�zojnA� aplikacionin se formA� kryesore komunikimi.

Vendimi erdhi vetA�m njA� javA� pasi autoriteti Rus i komunikimeve elektronike paditi aplikacionin Telegram sepse kishte refuzuar tu jep autoriteteve akses nA� mesazhet sekrete.

MA�se 200 milion pA�rdorues nA� mbarA� botA�n komunikojnA� pA�rmes Telegram dhe aplikacioni mjaft i pA�lqyer pA�r enkriptimin qA� ofron.

Themeluesi dhe CEO i Telegram Pavel Durov tha se do tA� integrojA� sisteme VPN qA� anashkalojnA� bllokimin por nuk siguroi 100% akses pa njA� rrjet tA� tillA�.

I renditur si aplikacioni i nA�ntA� mA� popullor nA� botA� i komunikimit, Telegram pA�rdoret gjerA�sisht nA� ishte vendet e Bashkimit Sovjetik dhe nA� Lindjen e Mesme.

Temat: