23:32 / E Premte, 27 Janar 2023 / MSH

Sa kohë duhet vërtet për të kapërcyer një ndarje?

Përfundimi i një marrëdhënie nuk është kurrë i lehtë, edhe nëse është për të mirën tuaj. Mendja ka nevojë për t’u “shëruar”, dhe kjo është ajo që duhet t’i jepni vetes, kohë. Ju mund të mendoni se do të duhen vite për të kapërcyer një ndarje, por sipas ekspertëve, kjo nuk merr aq kohë sa mendojmë.

Sigurisht, kohëzgjatja e marrëdhënies suaj luan një rol jetik në atë se sa e lehtë apo e vështirë është të ecësh përpara, por lajmi i mirë është se kërkon më pak kohë nga sa mendonim.

Sa kohë duhet për të kapërcyer një ndarje?

Përfundimi i një marrëdhënie mund të sjellë me vete një sërë emocionesh negative. Mund të ndikojë në vetëvlerësimin tuaj dhe në aspekte të ndryshme të jetës suaj. Ju ndoshta keni dëgjuar se duhet gjysma e kohës së një marrëdhënieje për të kapërcyer një ndarje, por kjo në fakt nuk besohet të jetë e vërtetë.

Disa faktorë hyjnë në lojë, të tilla si ndiheni për marrëdhënien tuaj dhe veten më pas. Megjithatë, sipas psikologut klinik Dr Ramani Durvasula, duhen rreth gjashtë javë për t’u përshtatur me jetën pa ish-partnerin tuaj. “I them klientëve të mi gjatë gjithë kohës: jepini vetes gjashtë javë”, thekson ai.

Një studim i vitit 2007 zbuloi se 71% thanë se iu deshën rreth tre muaj për të kapërcyer një ndarje, ndërsa një studim i vitit 2017 zbuloi se iu deshën rreth gjashtë muaj. Sidoqoftë, çdo marrëdhënie është unike.

Mediat sociale mund ta bëjnë më të vështirë për të kapërcyer një ndarje

Është më mirë të ndërprisni të gjitha lidhjet dhe të gjitha format e komunikimit menjëherë pas ndarjes në mënyrë që të mund të vazhdoni, por rrjetet sociale e bëjnë të vështirë. Kjo mund të jetë edhe më sfiduese në një botë ku shumica prej nesh janë në mediat sociale.