12:49 / E Hënë, 26 Shtator 2022 / MSH

Sa shpesh duhet të lani fytyrën, sipas ekspertëve

Sa shpesh duhet të lani fytyrën është një nga pyetjet e pakta të bukurisë që shqetëson pothuajse të gjithë. Të rinj apo të moshuar, meshkuj apo femra, të fiksuar për kujdesin e lëkurës apo skeptikë për bukurinë, ne të gjithë pastrojmë fytyrën tonë rregullisht. Ose të paktën, ne të gjithë duhet.

Në fakt, pastrimi i lëkurës është si larja e flokëve dhe larja e dhëmbëve për sa i përket jetës tuaj të përditshme. Është një komponent i domosdoshëm, po aq themelor sa pjesa tjetër e regjimit tuaj të trajtimit.

Sa shpesh duhet ta lani fytyrën?

Si rregull i përgjithshëm, shumica e ekspertëve të lëkurës, sipas Woman & Home, pajtohen se dy herë në ditë është më e mira. “Duhet të pastroni dy herë në ditë, si në mëngjes ashtu edhe në mbrëmje”, thotë Dawn Attewell, ekspert i lëkurës dhe themelues i Dawn Attewell Aesthetics. Arsyeja e pastrimit të dyfishtë është se pastrimi juaj në mëngjes dhe në mbrëmje luajnë një rol të ndryshëm.

“Në mëngjes, është e rëndësishme të lani fytyrën për të hequr yndyrën e tepërt”, thotë Dr Elif Benar, dermatologe. “Në natën, unë do të rekomandoja pastrimin për të hequr sipërfaqen e lëkurës nga grimi, SPF, mbeturinat dhe toksinat që mund të jenë krijuar gjatë ditës.”

Çfarë është pastrimi i dyfishtë?

Ashtu siç tingëllon, pastrimi i dyfishtë do të thotë që të përdorni një produkt për të hequr grimin dhe papastërtitë sipërfaqësore, edhe më pas një tjetër për të larë lëkurën më thellë. Brackenbury pajtohet se pastrimi i dyfishtë është një ide e mirë për pastrimin tuaj të natës.

“Kjo bazohet në faktin se lëkura ekspozohet dhe bombardohet me sulme mjedisore si ndotja dhe papastërtia gjatë ditës, të cilat ngjiten në lëkurë ashtu si SPF dhe grimi”.