18:43 / E Diele, 13 Maj 2018

Samsung lanson LED që përmirëson rritjen e bimëve

Samsung ka njoftuar një paketë të re Red LED që përmirëson rritjen e bimëve. LH351B Red lëshon valë të kuqe në një rreze 660 nanometer (nm) që përmirëson fotosintezën.

Ekziston edhe LG351B Red, i cili konsumon më pak dhe në mënyrë efektive kryen ngrohje për të lejuar fermat të ulin shpenzimet, thotë Samsung.

Kompania e Koresë së Jugut gjithashtu ka shtuar fotosintetik foto fluks (PPF), me një energji të lehta prej 400nm në 700nm, në paketat e saj të tjera LED (LM301B dhe LM56C), që konsumon më pak se 1W energji. Gjithashtu përfshihet edhe PFF për hyrjen H të Samsung dhe modulet e LED të serisë Q, transmeton KosovaPress.

Produktet LED do të jenë të përdoren në ferma për të përmirësuar rritjen e bimëve dhe për të kursyer energji. Samsung në biznesin e operacioneve tregtare LED hyri në vitin 2015, kur bleu kompaninë amerikane Yesco.

Kompania rivale LG gjithashtu ka markat e saj me bazë LED, të cilat janë kryesisht për vetura.