14:35 / E Martë, 19 Qershor 2018

Sekreti i lumturisë? Jetoni në qytetet e mëdha me shumë njerëz

Ju mund të mendoni se shpenzimi i ditëve tuaja duke pushuar në një plazh është çelësi i lumturisë.

Por, sipas një shkencëtari, ata që kërkojnë  një jetë më të lumtur duhet të lëvizin në një qytet më të madh.

Jeanette Bicknell nga Universiteti i Yorkut në Tornto thotë se jeta me ritme të shpejta të zonave të nxehta si Londra dhe Neë York nxisin ndjenjën e kënaqësisë midis banorëve.

Kjo për shkak se njerëzit e zënë ndjehen sikur po përdorin më mirë kohën e tyre sesa ata që kanë një ritëm më të qetë të jetës, thotë ajo./Indeksonline/