13:03 / E Martë, 13 Gusht 2019

Shëndeti juaj në fazën e postmenopauzës

Gjatë kësaj kohe, shumë nga simptomat shqetësuese që një grua mund të ketë përjetuar para menopauzës, gradualisht ulen. Por si rezultat i disa faktorëve, përfshirë një nivel më të ulët të estrogjenit, gratë pas menopauzës janë në rrezik të shtuar për një numër gjendjesh shëndetësore, siç janë osteoporoza dhe sëmundjet e zemrës.

Si do të di kur jam pas menopauzës?

Një grua konsiderohet të jetë pas menopauzës kur nuk ka pasur periudhën e saj për një vit të tërë shkruan WebMd.

Poashtu mund të bëhet dhe matja e nivelit e hormonal stimulues të gjëndrave tuaja (FSH) është një mënyrë tjetër për të parë nëse jeni afër menopauzës përcjell Gazeta Shneta.

FSH është një hormon i prodhuar nga gjëndra e hipofizës (e vendosur në bazën e trurit). Nivelet tuaja të FSH do të rriten në mënyrë dramatike kur vezoret tuaja fillojnë të mbyllen; këto nivele kontrollohen lehtësisht përmes një testi gjaku.

Pasi të jeni në postmenopauzës, ju mund të rimarrni energjinë tuaj, por gjithashtu mund të jeni në rrezik më të madh për kushte të caktuara.

Ilaçet ose ndryshimet e shëndetit të jetës mund të zvogëlojnë rrezikun e disa prej kushteve të shoqëruara me menopauzë.

Për shkak se rreziku i çdo gruaje është i ndryshëm, bisedoni me mjekun tuaj për të mësuar se çfarë hapash mund të ndërmerrni për të zvogëluar rrezikun tuaj individual.

Edhe nëse jeni pas menopauzës, marrja e kontrolleve të rregullta dhe testet parandaluese të kontrollit, siç janë PAP- testet, dhe mamografia janë ndër gjërat më të rëndësishme që mund të bëni vetë.