18:58 / E Hënë, 04 Qershor 2018

Shenjat e artritit reumatik që nuk duhet injoruar

Simptomat e artritit reumatik përfshijnë dhimbjen e nyjave dhe humbjen e peshës.

Shenjat e gjendjes së dhimbshme nuk duhet injoruar asnjëherë dhe ju duhet të vizitoni mjekun nëse keni ndonjërën nga këto simptoma.

Artriti reumatik është tipi i dytë më i zakonshëm në Britani të Madhe, sipas NHS-së.

Rreth 400,000 njerëz në Britani të Madhe janë të prekur nga gjendja.

Ajo është një gjendje autoimune, e cila do të thotë se sistemi imunitar i trupit gabimisht sulmon nyjat e pacientëve.

Me kalimin e kohës sistemi imunitar mund të dëmtojë eshtrat dhe nyjat.