10:48 / E Martë, 25 Shkurt 2020

Shfaqja e coronavirusit, mund të humbasë më shumë se gjysmën e udhëtarëve të infektuar

Virologu kryesor akuzon autoritetet e shëndetit publik për “humbje kohe të çmuar” duke mos u përgatitur për shpërthime

Ekzaminimi i coronavirusit në porte do të zbulojë më pak se gjysmën e udhëtarëve të infektuar, sugjeron një studim i ri. Studiuesit thanë se kjo do t’ishte e vërtetë “edhe nën supozimet e rastit më të mirë”, sepse shumë njerëz nuk e kuptojnë se ata janë ekspozuar ndaj virusit dhe simptomat e tyre nuk janë zhvilluar në kohën e testimit./ transmeton Indeksonline/

Hulumtimi, i botuar në Life erdhi ndërsa Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) paralajmëroi se njerëzimi duhet të përgatitet për koronavirus të bëhet një pandemi – dhe një nga këshilltarët e trupit tha se shpërthimi ishte “duke u bërë me shpejtësi sfida e parë e vërtetë pandemike që i përshtatet sëmundjes Kategoria X ”. Paraqitësi i “sëmundjes X” është një përcaktim i personave të WHO për çdo patogjen të ri që mund të infektojë njerëzit në të ardhmen, por ende nuk është i njohur për shkencëtarët.

 Ndërkohë, dy njerëz të tjerë kanë vdekur në Iran, duke sjellë numrin zyrtar të vdekjes në 14. Hong Kong ka zgjatur mbylljen e shkollave të saj deri në 20 Prill dhe bankat e investimeve Citigroup, Credit Suisse dhe Nomura Holdings kanë raportuar se kanë frenuar udhëtimet e punonjësve në Itali nga frika sëmundja do të përhapet. Shtatë persona kanë vdekur nga sëmundja në Itali./transmeton. Indeksonline/

Mos i humb