16:00 / E Mërkurë, 05 Tetor 2022 / GF

Shkaktoi dëm mbi 500 mijë euro, arrestohet një person për mashtrime me taksa

Pas hetimeve disa mujore nga ana e Doganës dhe nën udhëheqjen e Prokurorisë Themelore në Ferizaj, është arrestuar dhe dërguar në mbajtje një person i dyshuar për kryerje e veprave penale.

Personi i dyshuar është arrestuar pasi ngarkohet me disa vepra penale që ndërlidhen me mashtrimet me taksa doganore, prandaj edhe ngarkohet me:

  • Falsifikim i Dokumenteve,
  • Mashtrim, dhe
  • Shmangie nga Taksat e Detyrueshme Doganore

I dyshuari në mënyrë të përsëritur ka falsifikuar dokumente për automjete me qëllim të shmangies nga taksat e detyrueshme doganore dhe si rrjedhojë e këtij veprimi dëmi i shkaktuar llogaritet të jetë mbi 500,000.00 Euro.

Si rezultat i veprimeve hetimore dhe operative nga Dogana e Kosovës është arritur të rikuperohet  shumica e dëmit të shkaktuar duke arritur të sigurohen taksat doganore.