16:23 / E Shtunë, 10 Shkurt 2018

Shkencëtarët zhvillojnë idenë e Terminatorit, lëkurën vetë riparuese! (Video)

Një lëkurë elektronike e stilit të Terminatorit që riparon veten është kjo ideja e filmit që është duke munduar të vihet në praktike nga shkencëtarët.

E quajtur E-lëkura është e lakueshme, vetë-shëruese dhe plotësisht e riciklueshme duke premtuar për të revolucionarizuar robotikë, prosthetis dhe pajisjet biomjekësore.

E-lëkurat janë të hollë, materiale të tejdukshme që mund të imitojnë funksionin dhe vetitë mekanike të lëkurës njerëzore dhe lloje të ndryshme janë duke u zhvilluar në të gjithë globin.

Lloji i ri nga studiuesit e Universitetit të Kolorados Boulder ka censorë të ngulitur për të matur presionin, temperaturën, lagështinë dhe rrjedhën e ajrit./Indeksonline/