14:24 / E Enjte, 12 Shtator 2019

Shkencëtarët me ide për mbushjen me ajabergë të Antarktikut

Nëse mbjellja e më shumë pemëve mund të rimbushë pyjet dhe të largojë dioksidin e karbonit nga atmosfera, atëherë ndoshta e njëjta gjë mund të ndodhë mbushja e Antarktikut me akull.

Disa shkenctarë kanë menduar seriozisht për këtë çështje, ata menduan që një anije zhytëse të prodhojë ajsbergë gjigantë.

Andrew Shepherd, një profesor i vëzhgimit të Tokës në Universitetin e Leedsit, e përshkroi idenë si një “zgjidhje interesante inxhinierike”, megjithëse ai dyshon për këtë projekt./Indeksonline/.