11:59 / E Hënë, 16 Prill 2018

Shoqata e fermerve dhe e qumshtarA�ve mirA�presin vendimin e MTI-sA�

Shoqata e fermerA�ve dhe qumA�shtarA�ve tA� KosovA�s kanA� mirA�pritur vendimin e MinistrisA� sA� TregtisA� dhe IndustrisA� pA�r tA� vendosur masA� tA� pA�rkohshme mbrojtA�se pA�r importin e qumA�shtit nga Bosnje-Hercegovina.

Kjo shoqatA� me kA�tA� rast u ka bA�rA� thirrje dhe institucioneve tA� tjera pA�rgjegjA�se pA�r rregullimin dhe kontrollin e tregut qA� tA� kryejnA� obligimin e vet ligjor dhe tA� krijohet hapA�sirA� pA�r punA�, transmeton Indeksonline.

Komunikata e plotA�:

Lajmi i sotA�m qA� Ministria e TregA�tisA� dhe IndustrisA� ka vendosur masA� tA� pA�rkohA�shme mbrojtA�se pA�r importin e qumA�shtit nga Bosnja dhe Hercegovina, A�shtA� njA� ndA�r lajmet mA� tA� mira qA� kanA� ndodhur nA� sektorin tonA� nA� vitet e fundit.

Ne kemi ngritur disa herA� zA�rin ndaj pabarazisA� sA� tregtisA� mes BosnjA�s dhe KosovA�s dhe jemi tA� gA�zuar qA� zA�ri jonA� mA� nA� fund A�shtA� dA�gjuar.

FalenderojmA� kA�tA� ministri pA�r angazhimin qA� ka treguar kohA�ve tA� fundit nA� kA�tA� drejtim dhe presim edhe vendime tjera me qA�llim mbrojtjen e produkteve vendore tA� qumA�shtit.

Me kA�tA� rast u bA�jmA� thirrje edhe institucioneve tjera pA�rgjegjA�se pA�r rregullimin dhe kontrollin e tregut qA� tA� kryejnA� obligimin e vet ligjor dhe tA� na krijojnA� hapisA�rA� pA�r punA�.