10:29 / E Mërkurë, 12 Qershor 2019

Shpikja e nënës që lumturoi fëmijët me aftësi të kufizuara

Ecja e fëmijëve me aftësi të kufizuara u bë realitet falë Debbie Elanatam e cila shpiku një pajisje që bëri shumë fëmijë tu rikthehet buzeqeshja.

Ajo tregoi, si djali i saj Rotem, kishte paralizë cerebrale, sëmundje kjo që e detyroi të kalonte shumicën e kohës ulur apo shtrirë.

Por, ajo tha se nuk do të lejonte që paraliza cerebrale të ndalonte fëmijën e saj të eksplornte botën dhe ajo gjeti një mënyrë tjetër për ta ndihmuar atë të ecë.

Ajo krijojë një pjesë që e lidhte trupin e fëmijë, përkatësisht këmbet me këmbet e nënës.

Në këtë mënyrë, saherë të lëvizte, bashkë me të të lëviztem edhe Rotem, pa e mbajtur.

Kjo ia riktheu lumturinë djalit të saj, pro Debby vendosi që këtë tua bëntë dhuratë prindëreve të tjerë më fëmijët me të njëjtat aftësi të kufizuar.a

Ajo filloi të krijojë këtë pajisje dhe ta shiste atë në internet.

Dhe shumë shpejtë, një kompani i mori këto pajisje dhe tani të gjithë do mund t’i blenin ato për fëmijët e saj.

Kjo i lejon fëmijës të ngrihet duke e lidhur atë me belin dhe këmbët e një të rrituri. Gjithashtu u jep atyre sandale të dyfishta, kështu që  fëmijët mund të marrin një hap sa herë që të rriturit marrin një hapë./Indeksonline/