22:38 / E Premte, 30 Shtator 2022 / MSH

Si të kurseni energj elektrike kur lani rrobat me lavatriçe

Rregulli i pranuar është të lani rrobat me ngjyrë dhe të zeza në 40 gradë dhe rrobat e bardha dhe shumë të ndotura në 60 ose 90 gradë. Megjithatë, ky rregull nuk zbatohet më.

Nuk është e pazakontë të lani rrobat në 60 gradë, por kjo është thjesht humbje e energjisë elektrike dhe parave.

Energjia harxhohet pa nevojë, sepse edhe njollat ​​e forta mund të lahen në 40 gradë nëse përdorni lavatriçe moderne dhe detergjentë të lëngshëm.

Papastërtia do të zhduket edhe në 40 gradë, kështu që pse t’i lani rrobat në 60?

Në këtë mënyrë do të konsumohet më shpejt dhe ngjyrat do të zhduken, gjë që nuk e duam fare!