07:20 / E Hënë, 03 Dhjetor 2018

Si të parandaloni humbjen e dëgjimit?

Megjithatë, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të përmirësuar dëgjimin tuaj.

Luani lojëra Ruajtja e shëndetit të trurit mund të zvogëlojë rrezikun e humbjes së dëgjimit. Nëse aksidentalisht ndesheni me lojëra që testojnë aftësitë tuaja të dëgjimit, të tilla si ato që gjenden në internet ose të shkarkuara në telefonin tuaj celular, ndjehuni të lirë të luani me ato në kohën e lirë.

Meditimi Meditimi është praktikuar për mijëra vjet dhe disa ekspertë kanë vënë në dukje se ai sjell përfitime të panumërta shëndetësore. Zbutja e aktivitetit të trurit ndihmon në rregullimin e presionit dhe qarkullimit të gjakut. Ushtrimet e rregullta Ushtrimet e përditshme përmirësojnë qarkullimin e gjakut në veshët e brendshëm. Qarkullimi i ruajtur gjithashtu parandalon humbjen e neuro-transmetuesve, dhe qendrat e veçanta në tru janë përgjegjës për transportimin e këtyre sinjaleve. Dy orë stërvitje në javë janë të mjaftueshme për të zvogëluar rrezikun e humbjes së dëgjimit.