14:08 / E Enjte, 09 Gusht 2018 / indeksADMonline

Si teknologjia ka ndikuar në mënyrën e komunikimit

Në sajë të aplikacioneve të ndryshme të krijuara, komunikimi bëhet shumë më i lehtë dhe më i shpejtë, gjë të cilën kompani të ndryshme e përdorin për t’i shërbyer sa më mirë klientëve të tyre.

Zhvillimi i Teknologjisë së Informacionit pa dyshim që ka pasur ndikimin e saj edhe në kompani të ndryshme, në lidhje me mënyrën e komunikimit. Ja se si teknologjia ka ndikuar në këtë drejtim:

  1. Komunikim më i shpejtë

Në sajë të aplikacioneve të ndryshme të krijuara, komunikimi bëhet shumë më i lehtë dhe më i shpejtë, gjë të cilën kompani të ndryshme e përdorin për t’i shërbyer sa më mirë klientëve të tyre.

  1. Rritje bashkëpunimi

Duke përdorur platforma teknologjike, me të cilat punonjësit tuaj punojnë me mjaft komoditet, kjo do të ndikojë në rritjen e bashkëpunimit ndërmjet tyre. P. sh. përdorimi i programit Slack është një mënyrë shumë e mirë për të komunikuar me departamente të ndryshme, brenda së njejtës kompani.

  1. Rritje besimi

Nëpërmjet aplikacioneve të ndryshme të komunikimit në kohë reale, arrihet që nga e njëjta kompani e cila edhe pse mund të ndodhet në shtete të ndryshme të botës, të ofrohet e njëjta mënyrë cilësore shërbimi. Një gjë e tillë padyshim që ndikon në rritjen e besimit të klientët e saj, kudo ku ata ndodhen.

  1. Më shumë pavarësi

Zhvillimi i teknologjisë mundëson një bashkëpunim më të mirë ndërmjet liderave dhe punonjësve të tjerë, edhe pa qenë domosdoshmërit nevoja për të shkuar në ambientet e kompanisë. Kjo ndikon në një rritje të pavarësisë, jo vetëm për liderat por mbi të gjithë për punonjësit.

  1. Akses i menjëhershëm

Teknologjia moderne ka ndryshuar mënyrën e të komunikuarit, dhe në mënyrë virtuale  të gjithë bizneset mund të bashkëpunojnë me njëri tjetrin anë e mbanë botës. Çdo njeri është lehtësisht më i aksesueshëm edhe kur ai nuk ndodhet në zyrë, gje kjo që jo vetëm e lehtëson mënyrën e bashkëpunimit por edhe nuk i lë pezull projektet për një kohë të pacaktuar.

  1. Ska më barriera gjeografike

Teknologjia u lejon kompanive të ndryshme që të bashkëpunojnë me njëra-tjetrën dhe me klientët e tyre pavarësisht vendndodhjes së tyre, duke i dhënë fund kështu barrierave gjeografike.

Temat: