21:52 / E Diele, 15 Prill 2018

Simptomat tuaja tA� gripit, nA� tA� vA�rtetA� mund tA� jenA� shenjA� e Herpesit

Sipmptomat e ngjashme me gripin mund tA� sinjalizojnA� njA� shenjA� tA� shpA�rthimit tA� herpesit, thonA� ekspertA�t.

Deri nA� 80 pA�r qind tA� njerA�zve tA� infektuar me herpes pA�rjetojnA� simptoma tA� tilla si vjellje, ete dhe dhimbje tA� muskujve nA� fazat e hershme tA� infeksionit, thotA� Qendra pA�r Kontrolln dhe Parandalimin e SA�mundjeve.

Simptomat besohet tA� jenA� rezultat i sistemit imunitar qA� fillon njA� sulm ndaj virusit.

Rreth 40 miliona amerikanA� kanA� herpes dhe nuk e njohin atA�, kanA� thA�nA� ekspertA�t pA�r tA� theksuar rA�ndA�sinA� e njohjes sA� shenjave tA� sA�mundjes.

Herpes A�shtA� njA� nga sA�mundjet mA� tA� shpeshta seksualisht tA� transmetuara nA� SHBA qA� ndikojnA� mA� shumA� se njA� nA� gjashtA� amerikan mes moshave 14 dhe 49./Indeksonline/