08:00 / E Premte, 22 Nëntor 2019

Sinjalet që trupi dërgon, për t’ju thënë se nuk keni shëndet të mirë, mos i injoroni!

Trupi i njeriut është një sistem kompleks dhe çdo ndryshim i mundshëm tregon se duhet ti kushtoni më shumë vëmendje.

Këto janë sinjalet më të rëndësishme që trupi juaj ju dërgon sa hërë që nuk funksionon siç duhet.

Njollat e lëkurës zakonisht janë të padëmshme por në qoftëse vëreni se njollat shfaqen pasi lëkura juaj është ekspozuar në diell, konsultohuni me mjekun.

Flokët e thinjura, nëse 50% e flokëve tuaja kthehen në gri në moshë të re dhe nuk keni asnjë rast të ngjashëm në historinë e familjes, ju duhet të keni të bëni me diabetin.

Buzët e thara dhe të plasaritura, kjo zakonisht shkaktohet nga ndryshimet e temperaturës, mungesë vitamine B dhe dehidratim, nuk përjashtohet mundësia që të keni një infeksion në rrugët e frymarrjes.

Të bardhat e syze zbehen, ato gjithashtu duhet të jenë të bardha, natyrisht kjo nuk vlen për rastet e pagjumsisë ose të ftohtit kur ata anojnë nga ngjyra e verdhe atëherë ju duhet të keni probleme me mëlçinë. Nëse janë të kuq mund të keni ndonjë sëmundje virale.

Rënia e vetullave, mund të keni probleme me gjëndrën tirodie.

Ndryshimet tek thonjtë tuaj, thonjtë të hollë dhe të plasaritur janë shpesh një qështje e gjeneve por ato gjithashtu mund të tregojnë mungesën e kalciumit, funksionimi jo i mirë i tiroides.