23:48 / E Martë, 24 Nëntor 2020 / OSH

Skocia gati të bëhet vendi i parë që jep falas produktet e ciklit

Skocia do të bëhet vendi i parë në botë që i bën produktet e ciklit falas, nëse legjislacioni i ri votohet të Martën.

Holyrood do të votojë mbi projekt-ligjin novator të Periudhës së Produkteve (Sigurim Falas) (Skoci), i cili synon të prezantojë një të drejtë ligjore të hyrjes së lirë në sende të tilla si tampona dhe pads sanitare në ndërtesat publike.

MSP e Punës Skoceze Monica Lennon ka bërë fushatë për legjislacionin “udhëheqës botëror” për të futur hyrje falas universale në produktet sanitare.

Projekt-ligji i anëtarit të saj ka arritur në fazën e fundit të bërjes së ligjit me mbështetjen e qeverisë Skoceze, pavarësisht kundërshtimit fillestar dhe ministrave që argumentojnë se kostoja mund të tejkalojë në masë të madhe vlerësimin e 9.7 milion £ në vit./IndeksOnline/