19:12 / E Martë, 10 Maj 2022 / k.v

Sllovenia kufizon sërish çmimet e karburantit

Qeveria sllovene rifuti sot rregullimin e përkohshëm të çmimeve të karburanteve motorike, pasi ato u dyfishuan në më pak se dy javë.

Sipas Ministrisë sllovene të Ekonomisë, Qeveria në seancë ka marrë vendim sipas të cilit çmimi më i lartë me pakicë i benzinës prej 95 oktani ngrihet përkohësisht 1 euro e 56 centë për litër, ndërsa çmimi me shumicë i së njëjtës është 1 euro e 54 centë.

Për një litër naftë, çmimi më i lartë me pakicë është deri në 1 euro e 66 centë të tjera, dhe çmimi me shumicë është 1 euro e 64 centë.

Qeveria ka vendosur të rirregullojë çmimet e karburanteve më të shitur për shkak të pritjet e justifikuara për shqetësime të reja në tregun e naftës dhe luhatjeve të mëdha të çmimeve në lidhje me shpalljen e embargos së BE-së për importet e naftës nga Rusia, njoftoi ministria sllovene.

Para vendimit të ri, distributorët sllovenë të derivateve të naftës njoftuan sot çmime të reja më të larta të karburanteve, sipas të cilave çmimi i benzinës 95 oktan u rrit në 1 euro e 71 centë, ndërsa nafta në 1 euro e 86 centë për litër jashtë autostradës dhe në 1 euro e 92 euro për litër në pompat që janë në autostradë.