07:19 / E Enjte, 12 Shtator 2019

Sot mbahet konferenca për siguri kibernetike

Siguria kibernetike si një prej sfidave me te mëdha te epokës digjitale lë shumë për të dëshiruar dhe diskutuar.

Sot “Findbug” në bashkëpunim me Kolegjin AAB nën patronazhin e Ministrisë se Inovacionit dhe Ndërmarrësisë sjell folësit me te shquar vendore dhe ndërkombëtare për këto tema.

Edicionin e pestë të punëtorisë “The day when hacking is legal” që mbledh të rinjtë me pasion ndaj fushës se sigurisë kibernetike që për një interval 8 orësh do të kontribuojnë në zbulimin e mangësive në sistemet kritike të kompanive dhe institucioneve publike.

Me një buxhet prej 3000 euro këta te rinj do të stimulohen për punën e tyre dhe do të garojnë për çmimin “Hakeri etik i vitit”.

Konferenca fillon nga ora 09:30 me fjalët hyrëse te krerëve shtetërore, ambasadave duke vazhduar me penalistët profesionist te kësaj fushe.

Do të flitet për atë se çka është bërë deri më sot për ngritjen e kapaciteteve të sigurisë kibernetike në trojet shqiptare, sigurimi i infrastrukturave kritike dhe stimulimi i gruas në fushën e harkimit dhe sigurisë kibernetike.